Vullingen voor hondenkussens en hondenmanden

Vullingen voor hondenkussens zijn bepalend voor het comfort !!

De juiste vullingen voor hondenkussens is van groot belang voor de spieren en de nachtrust van je hond.

Niet alle vullingen voor hondenkussens en hondenmanden zijn evenwaardig en degelijk. Een duur hondenkussen kan met de verkeerde vulling voor een slechte nachtrust van je hond zorgen. Ook spierpijnen bij je hond kan de oorzaak zijn van een verkeerd opgevuld hondenkussen. Het perfecte hondenkussen is een kussen dat volledig is aangepast aan de grootte en het gewicht van je hond. Een Maltezer is geen Duitse Herder. Daarbij moet ook de juiste vullingen in het hondenkussen gebruikt worden.

Soms kan je beter een nieuw hondenkussen kopen omdat vullingen voor hondenkussens in veel gevallen moeilijk te vervangen zijn of is de uiteindelijke kostprijs te duur. Vullingen voor hondenkussens zijn de basis van je hondenmand of hondenkussen. Ook kies je best voor een hondenmand of hondenkussen dat je kan uit elkaar halen. Op die manier hoef je de vulling niet mee te wassen. Een volledig hondenkussen in je wasmachine stoppen draagt bij tot de slijtage van je mand of hondenkussen. Bij hondenkussens die weinig stiksels bevatten zal de vulling zich ook naar één plaats bewegen zodat je deze vulling nadien nog moeilijk egaal kan krijgen. Met dit alles kan je best rekening houden bij het kiezen van een hondenmand of matras.

De beste vullingen voor hondenkussens en hondenmanden

EPS parels

EPS parels zijn piepschuim bolletjes en worden heel veel gebruikt. Deze hondenkussen met EPS parels vormen zich goed naar het lichaam van de hond en bieden zo een goede ondersteuning van het lichaam van de hond. Ze zijn bijzonder goed geschikt voor honden met artrose of artritis. Door deze bolletjes neemt het hondenkussen de lichaamswarmte van de hond over. Op die manier ligt de hond in de winter en ook in de zomer altijd comfortabel, niet te warm maar ook niet te koud.

Wassen gaat prima, want je hoeft alleen de overtrek in de wasautomaat te stoppen. Ook hebben hondenkussens met EPS parels het voordeel dat ze gemakkelijk te vervangen zijn. Deze parel zijn zeker niet duur in aankoop. EPS parels worden gebruikt in dienen als vulling voor ligzakken, kussens en hondenmanden.

matras wooff met eps korrelsMatras WOOFF – Binnenkussen gevuld met hernieuwbare EPS-RE korrels.

Rechthoekig kussen, met afneembare hoes, sluiting met velcro. De buitenhoes is gemaakt uit waterdichte Oxford stof, 600 DPI, resistent tegen het krabben en vuil. Het hersluitbare binnenkussen is gevuld met hernieuwbare EPS-RE korrels. EPS vormt zich naar het lichaam van de hond en geeft ergonomische ondersteuning. Zeer geschikt voor grote honden.

Dit kussen is fris in de zomer en warm in de winter, super comfortabel voor het welzijn van de hond. Meer info – www.bopets.eu

Polyether schuimrubber vlokken

Polyether schuimrubber vlokken is een soort restafval van grote stukken Polyether schuimrubber dat wordt versneden in kleine stukken. Het restafval en de onbruikbare stukken worden versnipperd tot polyether schuim vlokken. Het zijn deze vlokken dat gebruikt wordt in hondenkussens en manden als vulling. Het voordeel van polyether schuimrubber vlokken in hondenkussens is, het hondenkussen is uitermate veerkrachtig en heeft een isolerende werking. Ook deze vlokken nemen de vorm van het lichaam aan, ze zijn duurzaam, liggen zeer comfortabel en zijn in aankoop goedkoper dan EPS parel.

Het nadeel van deze Polyether schuimrubber vlokken: meestal kan je het hondenkussen niet uit elkaar halen. Dat is dan ook de reden dat je het kussen in zijn totaliteit in de wasautomaat moet stoppen om te kunnen wassen. Dat maakt dat grote hondenkussens meestal handmatig moeten gereinigd worden. Ook zal je langer moeten wachten voordat je hond het kussen opnieuw kan gebruiken vanwege de lange droogtijd.

orthopedische hondenkussensDe All Season hondenmatras is een mooie rechthoekige matras. De zeer klassieke effen kleuren passen in elk interieur.
De matras heeft aan beide zijden een stof in verschillende kleuren en texturen. De afwerking is perfect aan elke kant waardoor je het kussen zowel langs de ene als langs de andere zijde kan gebruiken. (zie foto) Meer info – www.bopets.eu

Vaste polyether schuimrubber

Vaste polyether schuimrubber (dus geen vlokken). De belangrijkste factor van vaste polyether schuimrubber is de dichtheid. Hoe dichter het polyether, hoe hoger het soortgelijk gewicht. Een hoger soortgelijk gewicht zorgt ook voor een betere veerkracht.

Koud schuim

Koud schuim is een goed materiaal dat niet schimmelt en kan gebruikt worden als onderste laag voor een orthopedische hondenkussen. Hierboven op komt een afwerkingslaag van traagschuim. Koudschuim is veerkrachtiger dan polyether en heeft ook een langere levensduur. Dit zorgt dat uw hond overal gelijkmatig ondersteund wordt en dus ook de druk op cruciale punten wordt verlaagd.

Traagschuim, memory foam, nasa schuim, lazyfoam

Traagschuim, memory foam, nasa schuim, lazyfoam hebben allemaal één en dezelfde eigenschappen. Ze hebben alleen maar een andere benaming. Traagschuim is een druk verlagende schuimrubber dat zich aanpast naar het lichaam van de hond. Dit maakt dat de combinatie van koud schuim en traagschuim een prima samenstelling is voor een orthopedische hondenkussen of hondenbed. Ook als ze geen klachten hebben zijn honden gek van deze kussens. Warm, vocht doorlatend en prima voor de rug en spieren van je viervoeter. Wat verlangt een hond nog meer ?

Voor orthopedische hondenkussens worden dikwijls één of meerder lagen gebruikt. Ook bestaan hondenmatrassen uit één soort vulling. De vulling is bepalend voor het comfort van het hondenkussen. Fotos: www.bopets.eu

Vullingen voor hondenkussens en hondenmanden