Chihuahua hondenmand kopen ? 10 bijzondere punten !!

Chihuahua hondenmand kopen

Een Chihuahua hondenmand of hondenkussen is in eerste plaats een veilig plekje voor je Chihuahua, daarom is het heel belangrijk de juiste hondenmand te kiezen. De Chihuahua moet een eigen plek in huis hebben, dit geeft een gevoel van veiligheid en comfort, evenals veiligheid voor uw eigen bed en persoonlijke ruimte. Je kunt een hondenmand kopen die enkele maanden mee gaat, of je kunt een duurzaam en comfortabel bed voor je huisdier kopen dat jaren mee gaat …

Chihuahua hondenmand kopenHoe kies je de beste hondenmand voor een Chihuahua?

De beste hondenmand voor een Chihuahua uitkiezen hangt af van verschillende factoren.

 

De vorm van een Chihuahua hondenmand

Hondenmanden voor een Chihuahua bestaan in veel vormen en formaten, zo heb je ronde hondenmanden, vierkante en rechthoekige hondenmanden en ook ovale, dikke en dunne hondenkussens voor een Chihuahua. Veel hangt van de slaaphouding van je hond af. Sommige honden slapen graag plat op hun buik, sommige verkiezen zich in een bolletje te rollen en anderen willen met hun rug ergens tegenaan liggen.

De kleur voor een Chihuahua hondenmand

De kleur van een hondenmand speelt weinig rol, iedereen kiest de kleur die past bij het interieur. Waar best rekening kan mee gehouden worden is het hondenras. Sommige hondenrassen zijn echte varkentjes, een kleine jachthond zoals een Toypoedel of een West Highland Terrier zullen niet rond een plas heen lopen. Dus kan best overwegen worden om geen hondenmand te kopen dat moeilijk te reinigen is. Koop een hondenmand voor een Chihuahua met een kleur waarbij vlekken minder opvallen na een ongevalletje.

donut zachte Chihuahua hondenmand

Donut zachte Chihuahua hondenmand- Slapen en rusten – www.bopets.eu

Het materiaal van de Chihuahua hondenmand

Hondenmanden en hondenkussens zijn verkrijgbaar in allerlei materialen zoals fleece, katoen, wol, nylon, leder, bepaalde soorten geweven stoffen enz… Voor alle hondenrassen zal dit anders zijn. Hou rekening met de vacht van de hond. Hondjes met een korte vacht, rassen die veel verharen of rassen met lange haren waarvan de haren breken bij het schuren tegen het hondenkussen tijdens het in en uitspringen van hun mand. Dit laatste heeft allemaal te maken met de dichtheid van de stof. Meubelstof is een echte kwelling. De hondenharen blijven er gemakkijk in plakken, vuile vlekken van voedsel enz… zijn moeilijk te verwijderen.

We raden aan om slijtvaste materialen te kiezen, zoals nylon voor de basis – het absorbeert geen vuil of vocht en het is vrij zacht. Zo een hondenmand zal uw huisdier zeker comfortabel vinden en namaakbont of pluche is een geweldige optie om uw huisdier comfort te geven tijdens koude nachten. Meer info over vullingen voor hondenmanden en hondenkussens kan je hier vinden.

Het materiaal van de buitenafwerking

Chihuahua hondenmand kopen Super zachte pluche & jeans Omkeerbaar 100% polyester

Chihuahua hondenmand – Super zachte pluche & jeans. Omkeerbaar 100% polyester – www.bopets.eu

Naast de bepaalde afwerkingsstoffen kan je ook nog kiezen uit een volledige kunstlederen hondenmand, een stoffen mand of een plastiek of rieten hondenmand. Dikwijls zie je ook houten hondenmanden verschijnen (manden uit steigerhout of hardhout), toch hier moet je opletten dat Chihuahua puppy’s hier hun tanden niet inzetten. Met als gevolg splinters en scherpe kanten waardoor ze zich kunnen kwetsen bij het in of uit springen van de slaapbak. Vergeet voor deze hondenbakken het binnenkussen niet te bestellen. Nadelen van een zware hondenmand, deze zijn moeilijk verplaatsbaar tijdens het poetsen van het huis.

 

Naam materiaal kenmerken Waar wordt gebruikt
PVC of polyester Dit type materiaal wordt door fabrikanten gebruikt vanwege de hoge eigenschappen van slijtvastheid en waterbestendigheid. Voor het buitenste gedeelde van de mand , de zijkanten en kussens.
jeans Goede en dichte stof waardoor het huisdier de hondenmand niet kan verprutsen. Geschikt voor bekleding bedframes, evenals voor de zijkanten.
vlas Natuurlijke materialen worden door dieren altijd hoog aangeschreven: in de zomer geeft vlas frisheid en in de winter verwarmt het een huisdier. Wordt gebruikt als vulling in kussens en manden zelf.
meubelstoffen Textiel dat wordt gebruikt voor het bekleden van banken en stoelen is zeer geschikt voor het naaien van hondenmanden. Het wordt gebruikt voor de volledige mand
Kokosvezel Dit materiaal wordt beschouwd als het beste voor het opvullen van hondenbedden. Het veroorzaakt geen allergieën en kan geen zweet en geur verzamelen. Kokosnoot vult de binnenste delen van de mand en zijkanten.
Chihuahua hondenmatras lichtgrijs

Chihuahua hondenmand –  hondenmatras lichtgrijs – www.bopets.eu

Een Chihuahua hondenmatras

Kies je voor een hondenmatras, maak dan dat deze bestaat uit een waterafstotende stof bestaat en tevens goed wasbaar is. Hou hierbij ook rekening dat je de vulling kan verwijderen. Zo hoef je alleen de buitenste hoes in de wasmachine te stoppen. Dit drogen gaat 100x sneller dan een volledige Chihuahua hondenmatras te drogen.

 

Een winter, zomer of een hondenmand voor de slaapkamer

Afhankelijk van het seizoen kan je kiezen voor een winter of zomer hondenmand. Kort gezegd, een warme hondenmand met wol voor in de winter en een mand met geweven stof en zonder pluche voor in de zomer. Hou hier ook rekening met bepaalde hondenrassen, je hebt honden die snel warm krijgen vanwege hun dikke vacht. De slaapkamermand is een mand die enkel gebruikt wordt naast het bed van de eigenaar. Dikwijls worden puppy’s mee op de slaapkamer genomen waar ze na een tijdje in het bed belanden. Om dat te vermijden gebruik je best onmiddellijk een mand die op de slaapkamer blijft, zo kent je hond ook zijn plaats tijdens de nacht.

Chihuahua hondenmand donut-snowhite

Chihuahua hondenmand donut snowhite – Slapen en rusten – www.bopets.eu

Een matras, een hondenmand of een hondenkussen ?

Dierenwinkels verkopen ook plastiek manden waar je een heerlijk hondenkussen in kan plaatsen. Het voordeel hiervan is dat deze plastiek manden gemakkelijker afwasbaar zijn.

De grootte van je hond bepalen de afmetingen van de mand

Het is geen geheim dat elk hondenras zijn eigen optimale grootte heeft. Het is voldoende om uw hond in zijn favoriete slaaphouding te meten. Neem ook de afmetingen van de punt van de neus tot het begin van de staart en kijk of hij of zij past in de mand of hondenkussen, zelfs als ze hun benen streken, kunt u 5 of 10 centimeter toevoegen voor de gemoedsrust. Zo heb je (bij benadering) een Chihuahua hondenmand nodig van minimaal 47 cm op 64 cm.

Chihuahua hondenmand - Chihuahua huisje Chihuahua huisje – 4 in 1 – www.bopets.eu